martes, 11 de octubre de 2011

JOANNA LOHMAN: LA DEPORTISTA SOLIDARIA


La Joanna Lohmann va néixer als Estats Units, a Washington DC.

Com moltes altres nenes americanes va començar a jugar a futbol als sis anys, doncs a Estats Units el soccer és l’esport que practiquen les noies. Va començar a un equip que estaba aprop de casa seva i va anar creixent i desmarcant-se de les altres noies fins arribar a la selecció d’ East Coast d’Estats Units.

Va anar a la Penn State University a estudiar “Direcció d’empreses” i és allà on va acabar d’explotar. Va convertir-se en professional i va guanyar quatre anys seguits el guardó Universitari de “Millor Esportista” i el de “Millor Estudiant i Esportista”, uns premis que allà són molt valorats socialment.

Després d’una temporada d’aventura europea a Suissa va tornar a Estats Units al Washington Freedom de la WPS. Finalment va jugar a la lliga profesional amb l’Independence, on va conèixer a Lianne Sanderson i també a la nostra Vero Boquete, amb qui guarda una bona amistat. Està patrocinada per la marca Adidas.

Per a ella el futbol no és solament un esport, és una eina que pot servir per cambiar el món. Per això ha fundat, juntament amb la Lianne Sanderson –també jugadora de l’RCDE–, la fundació Joly Academy amb l’objectiu d’utilitzar el futbol per ajudar a les persones a millorar la seva qualitat de vida. La seva intenció és millorar la vida de les dones arreu del món, sobretot en paisos on están molt reprimides. La pràctica d’aquest esport les pot ajudar en situacions molt difícils, com ara a l’India, on el tràfic de dones, els matrimonis forçats i l’embaràs prematur fan que moltes dones es trobin en greus situacions des de molt jovenetes.

La Joanne creu que els valors del futbol, com ara la confiança, el treball en equip, la cultura del treball i l’esforç són valors moltnecessaris per la nostra societat. Se la veu sovint a l’autocar estudiar “espanyol” i ja el parla força bé. La migcampista perica és, en tots els sentits, un exemple d’esportista i de persona.

La seva frase preferida: “To give anything less tan your best is to sacrifice the gift” (Prefontaine), que es tradueix, “Donar menys del teu màxim és desperdiciar el regal”.

por Alba Montserrat para cronica perica

Artículos relacionados


0 comentarios:

 
Copyright 2009 sarria82. Powered by Blogger